Κολασμένο γλυκό…σαν κωκ!!!

Υλικά:

για το παντεσπάνι

  • 1 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1/4 της κούπας λάδι(όχι ελαιόλαδο)
  • 2/3 της κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά χωρισμένα 
  • 2 βανίλιες
  • 1 1/2 κ.γ μπέικιν
  • 1 πρέζα αλάτι

για το σιρόπι
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • λίγο κονιάκ(προαιρετικά)

για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 4 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • φλούδα ενός λεμονιού
  • 5 αυγά

για την επικάλυψη
  • 170γρ κουβερτούρα γάλακτος
  • 120γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ βούτυρο
  • 1 κ.σ κονιάκ
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,την ζάχαρη,το αλάτι και το μπέικιν
  • Προσθέτουμε τους κρόκους,το γάλα,το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν ένα

  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα,την ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις
    • Χωρίζουμε το μείγμα στην μέση και το αδειάζουμε σε 2 ταψάκια 25 εκ,αφού πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 15-20 λεπτά

      • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά,την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν
      • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο ένα φλ. γάλα και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στο μείγμα των αυγών
      • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με την φλούδα του λεμονιού
      • Αφαιρούμε την φλούδα,προσθέτουμε λίγο λίγο στην κατσαρόλα το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
      • Αποσύρουμε απο την φωτιά,ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί
      • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και κατα διαστήματα ανακατεύουμε

      • Σε ένα αλλο μικρό σκεύος ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και το βούτυρο
      • Αποσύρουμε απο την φωτιά ρίχνουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά
      • Προσθέτουμε λίγο κονιάκ και αφήνουμε το γλάσσο να κρυώσει καλά

      • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι  5 λεπτά.Μόλις το κατεβάσουμε απο την φωτιά προσθέτουμε λίγο κονιάκ
      • Σε ένα δίσκο βάζουμε το ένα παντεσπάνι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μισό σιρόπι σε όλη την επιφάνεια

      • Πάνω απο το σιροπιασμένο παντεσπάνι απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα ζαχαροπλαστικής
      • Καπακώνουμε με το δεύτερο παντεσπάνι,το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και το σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι

      • Τέλος καλύπτουμε προσεκτικά το πάνω παντεσπάνι με το γλάσσο σοκάλατας

      Σχολιάστε